blog & galerij

Het is juni en daar lonkt die grote zomervakantie! Mijn kind telt af; staat de popelen om zijn boekentas voor twee maanden te verstoppen. Maar voor die schoolpoorten dichtgaan, horen onze kinderen nog testen, toetsen, taken, examens, toonmomenten,... te doorstaan en dat is best pittig. Immers, de hoofdjes zitten vol na zo'n schooljaar! Gelukkig...

Een klein maar oh zo fijn groepje vandaag. Twee dametjes kwamen langs om onze ruimte te vullen met vormen en kleur. Met vloeipapier, chenille, vilt en knoopjes toverden zij een kleurrijk bloemenveld op hun blad. Ik genoot van hun nieuwsgierigheid en... eigenzinnigheid!

Kauwspeeltjes zijn toch iets voor baby's!? Of honden zelfs. Dat horen we wel eens wanneer we kauwsieraden aanbieden aan jonge kinderen. En toch is het heel heilzaam voor het opgroeiende kind. Sterker nog, ook volwassenen kunnen baat hebben bij kauwen op dergelijke accessoires. Denk maar aan hen die willen stoppen met roken en dus gek gaan op...

Het geurde naar lavendel en rozen in ons atelier vandaag! Speciaal voor moederdag, al denk ik dat ze ze stiekem zelf gaan bijhouden, kwamen deze meiden zeep maken. Ja, doet kunnen we ook! Er kwamen lavendelbloemen en rozenlieveheersbeestjes aan te pas en omdat bij een speciaal cadeau een speciale verpakking hoort, knutselden ze die ook even zelf....

Niet. Het hoeft niet alleszins. Sterker nog, alleen en vrij spelen is essentieel voor de ontwikkeling van je kind!

Vandaag maakten deze kunstenaars een schilderij met ecolineverf. Prachtig helle kleuren maakten harten, bloemen, uilen, donuts,... Wat een fantasie! Vervolgens werd het schilderij voorzichtig op een icoon geplaatst. Een heel mooi resultaat!

Een vrolijk gekakel vandaag in ons atelier. Een workshop waar ik een beetje nerveus voor was maar deze toppers leerden mij dat dat helemaal niet nodig was! Wat een talent aan onze tafel!

Ik was nieuwsgierig. Nieuwsgierig naar wat Esther Bergsma en HSP-goeroe Bieke Geenen te vertellen hadden. Ik moest weliswaar uit mijn comfortzone treden om naar hun expertise te luisteren.

Onder leiding van voedingsdeskundige Charlotte rolden deze mini-chefs vandaag de mouwen op! Ze leerden hoe heerlijk fruit kan zijn op een wel heel speciaal pannenkoekje en maakte met hazelnoten en chocolade hun eigen chocopasta!

De driftbui

27-03-2023

Je kent het misschien wel. Op school is je kind het zonnetje in huis maar eens thuis verandert dat zonnetje in een donderwolk. Hevig onweer, alleen maar omdat je de rode beker gaf in plaats van de blauwe of omdat je vroeg hoe de schooldag was geweest.